Cum ar putea un Milion de Voturi să Reseteze peisajul politic din România
Forța subestimată a Votului militarilor și familiilor acestora.
De-a lungul timpului, participarea la vot în România a fost relativ scăzută, în jur de 30% - 40% din totalul cetățenilor cu drept de vot. Aceasta este o valoare constantă care, deși poate varia de la un scrutin la altul, nu depășește semnificativ acest procent.
Astfel, din aproximativ 18 milioane de români care au drept de vot, doar jumătate își exercită efectiv acest drept la urne.
În acest context, votul devine mai ușor influențabil de grupuri compacte și bine mobilizate, ceea ce deschide noi perspective pentru reconfigurarea politicii românești. Într-un astfel de scenariu, un segment specific al electoratului, adesea subestimat, ar putea avea un impact decisiv: militarii și personalul din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, alături de familiile lor.
Se estimează că acest grup reprezintă aproximativ un milion de cetățeni majori cu drept de vot, ceea ce echivalează cu aproximativ 14%-15% din totalul voturilor exprimate.
Această cifră nu este deloc neglijabilă, având în vedere că reprezintă un segment electoral semnificativ și unit.
Participarea lor masivă și solidară la vot ar putea destabiliza status quo-ul politic actual, în care partidele de coaliție de guvernare – PSD, PNL, USR și UDMR – se mențin la putere într-o formă considerată de mulți cetățeni drept toxică și ineficientă.
Dacă acest milion de români ar alege să voteze la unison pentru o alternativă, impactul lor ar putea schimba complet raportul de forțe politice.
Puterea reală a participării la Vot a militarilor și membrii familiilor acestora.
Militarii și angajații din sistemul de ordine publică și siguranță națională sunt o forță importantă în societate, nu doar prin activitatea lor, ci și prin reprezentarea lor electorală. Deși adesea au fost priviți ca un grup neutru sau apolitic, aceștia au opinii și nevoi specifice, adesea neglijate de actualele formațiuni politice. Astfel, interesul lor pentru securitatea națională, siguranța comunității și stabilitatea economică ar putea transforma această masă de votanți într-o categorie decisivă în configurarea noii direcții a României.
Spre deosebire de alte categorii sociale, militarii și angajații în domeniul siguranței publice au o conștiință accentuată asupra valorilor și priorităților naționale.
Aceștia sunt cei care servesc țara, protejează populația și au o viziune practică asupra stabilității și dezvoltării statului.
De asemenea, familiile lor împărtășesc multe dintre aceste valori și se confruntă cu efectele politicilor actuale.
Astfel, o prezență unitară la vot a acestui grup ar putea transmite un mesaj clar clasei politice și ar putea declanșa o schimbare profundă, menită să pună în centru interesele reale ale cetățenilor și ale statului român.
Mobilizarea militarilor, o șansă unică pentru resetarea scenei politice.
Într-un peisaj electoral fragmentat și cu o participare limitată, fiecare grup mare de votanți poate face diferența.
Mobilizarea acestui segment la unison împotriva partidelor care au dominat politica românească ar reprezenta o revoluție în peisajul electoral.
În plus, odată cu dezvoltarea tehnologiei și a mijloacelor de informare rapidă, conștientizarea acestei forțe poate duce la o organizare mai eficientă a militarilor și a familiilor lor, dând naștere unui bloc electoral puternic, unit și decisiv.
Această acțiune ar putea atrage atenția și asupra altor categorii care resimt efectele negative ale guvernărilor succesive și care ar fi deschise către o reformare a sistemului politic.
Militarii și familiile lor, printr-un vot solidar și unitar, ar putea servi ca model și ar putea inspira și alte categorii de cetățeni să se mobilizeze, astfel conturând o majoritate reală a cetățenilor care își doresc o schimbare.
În acest fel, ar putea declanșa un efect de domino, creând o presiune constantă asupra clasei politice actuale, care ar fi forțată să răspundă la nevoile cetățenilor într-o manieră autentică și transparentă.
Importanța mobilizării acestui milion de români din sistemul național de apărare și ordine publică este greu de supraestimat.
Într-un peisaj electoral marcat de un grad ridicat de absenteism și de o lipsă de încredere în actualele partide de guvernare, un astfel de bloc electoral ar putea înclina balanța.
Dacă militarii și familiile lor ar vota într-o manieră concertată, pentru o alternativă care să respingă partidele ce au creat un mediu politic toxic, ar putea deschide calea spre o nouă paradigmă politică.
Într-o Românie în care mulți cetățeni simt nevoia unei schimbări, mobilizarea acestui grup ar avea potențialul să influențeze decisiv direcția în care se îndreaptă țara.
Votul acestora, dat la unison, ar putea deveni nu doar un semnal de alarmă pentru clasa politică, ci și un exemplu de putere a solidarității și a determinării pentru restul societății.
Este o variantă, la care m-am gândit de ceva timp!! Un lucru am hotărât, nu voi vota niciunul din cei care au condus destinele acestei națiuni, timp de peste 30 ani. Orientarea mea este către un ”independent”, pe care am pus deja ochii. Am observat că este cam singurul care are și un Program, în ipoteza că va ajunge președinte sau premier. Dacă apreciați că ar fi vorba de aproape 800 mii -1 mil. votanți din acest sistem, eu zic că ar putea înclina balanța destul de serios, asta dacă am cădea de acord cu toții. Altceva nu cred că ne-a mai rămas de făcut.
RăspundețiȘtergereSi eu m-am gandit ca un vot unit a celor celor ce activeaza in aparare ordine publica si siguranta nationala plus familiile acestora ar putea inclina balanta in favoarea unei schimbari reale DAR este nevoie de o coordonare din partea liderilor de organizatii si mai ales o negociere cu un eventual independent sau altul pt a nu ne risipi voturile si la urma sa iasa taman cine nu ne trebuie noua
ȘtergereAsteptam o intelegere la nivelul liderilor de organizatii in urma unor discutii cu candidatii.Care promite mai frumos le acela sa il votam toti militarii
ȘtergereIon:este corect să fim uniți la vot.
RăspundețiȘtergereFoarte adevărat ,ar fi o varianta prin care sar trezi alegătorii ce vor o schimbare în bine.
RăspundețiȘtergereHaideți să stabilim pe cine să votăm (partidul și președintele).
RăspundețiȘtergereChiar dacă nu suntem la unison cu votul haideți sa promitem ca nu vom vota PNL SAU PSD NICI PRESEDINTE NICI PARTID
RăspundețiȘtergere👍
ȘtergereCorect. Fără psd, PNL, usr, PMP, UDMR, minorități, alde
RăspundețiȘtergere