Către ce tip de societate ne îndreptăm ?

 



Totul sau Nimic

...un anacronism de care avem nevoie !?!

(...) inflația crește galopant  nivelul de trai scade vertiginos, iar "elita" politică deviază responsabilitatea, promițând prin programele electorale "totul" și la finalul guvernării realizând "nimic", un anacronism politic prin jocul de cuvinte "Totul sau Nimic".

Uneori e nevoie de câte un "reset", altfel ne ieșim din minți de "prea mult bine", un anacronism pe care puțini îl înțeleg !?

Trăim într-un câmp de luptă "ideologic" ?!

Idealurile tradiționale se erodează din programele școlare, iar companiile de stat românești sunt presate să „progreseze” prin falimentare, după privatizare, iar militarii au ajuns să lupte pe #frontuldeacasa pentru drepturile lor și împotriva discriminărilor față de ceilalți membrii ai societății.

Fiecare bătălie din acest război de viziuni opuse asupra lumii are consecințe.

De la inflație până la închiderea întreprinderilor mici, oamenii obișnuiți plătesc prețul, ci nu "elitele" politico-economice sau reprezentanții justiției, care s-au transformat în ultimii ani într-o nouă clasă socială, foarte "specială" în rândul "elitei" politico-economice, datorită "privilegiilor"  care cresc vertiginos și pe care și le conservă, prin "decizii" irevocabile și general obligatorii,  îndreptându-se către o "republică a magistraților".

Ne aflăm la o răscruce în care trebuie să alegem dintre două rele, să îmbrățișăm principiile impuse de politica elitei, a unor coaliții contra naturii, cu ideologii total diferite sau să continuăm să implementăm un sistem despre care istoria arată că nu produce niciodată prosperitate pentru omul obișnuit, ci doar pentru membrii "elitei".

Citez din romanul post-apocalipic al lui G. Michael Hopf „Cei care rămân”: 

„Vremurile grele creează oameni puternici, oamenii puternici creează vremuri bune, vremurile bune creează oameni slabi, iar oamenii slabi creează vremuri grele”.

Este oare această paradigmă, anacronismul civilizației noastre ?

Fie că este vorba de o familie, militar sau țară, cine este responsabil de direcția organizării și acțiunilor unui grup?

Probabil ați auzit spunându-se că, dacă copiii tăi se comportă într-un anumit mod, uită-te în oglindă, ei sunt o reflectare a ta. 

În armată, conducerea este responsabilă pentru tot ce este în comandă. 

În republica noastră constituțională, alegem conducerea pentru a lua decizii în interesul oamenilor pe care îi reprezintă. 

Acei lideri, prin urmare, sunt responsabili de rezultatele politicilor pe care le creează și de direcția țării noastre.

Cred că în această perioadă de adversitate vom deveni mai puternici !

În aceste vremuri grele cred că oamenii puternici se vor ridica și vor crea vremuri bune  și o reînviere a visului, pentru o națiune în care renașterea unei elite politice și exemplele trecutului, să ne motiveze. 

Avem prea multe exemple în istoria noastră în care atunci când ne confruntăm cu provocări, ne ridicăm mai puternici ca națiune. 

Între timp, inflația crește galopant  nivelul de trai scade vertiginos, iar "elita" politică deviază responsabilitatea, promițând prin programele electorale "totul" și la finalul guvernării realizând "nimic", un alt anacronism prin jocul politic de cuvinte "totul sau nimic".

Așa că nu ne rămâne decât să ne uităm la modul în care noi, ca indivizi, familii și comunități, putem oferi, prospera și deveni acei oamenii puternici creați în vremuri grele, prin sacrificiul acestei generații.

Cred că e lesne de înțeles în care punct ne aflam astăzi și în România.

E suficient să vezi fețele șterse și schimonosite, dar și preocupările celor care au ajuns "repere" ale societății românești, ca să-ți dai seama ce vremuri ne așteaptă. 

Întrebarea care nu are însă un răspuns clar în citatul de mai sus este în cât timp se formează acei oameni puternici, care transformă vremurile grele în vremuri bune? 

Și cât timp durează aceste vremurile grele? 

Altfel spus, oare câtă vreme suntem condamnați să urmărim neputincioși cum aceste caractere sterile, semidocte, veninoase, incolore, ticăloase, lașe ne distrug viețile și civilizația, construită veacuri întregi cu atâta efort și sacrificiu ?!

Și problema cea mai mare nici măcar nu e în aceste vremuri grele, contemporane cu noi.

Uneori e nevoie de câte un "reset", altfel ne ieșim din minți de "prea mult bine", un anacronism pe care puțini îl înțeleg !?

Problema e că, în toată această perioadă, aceste "elite" așa zis politice, ne vor „ghida” de sus și ne vor trasa traiectoriile, așa cum înțelege mintea lor deformată de interesele meschine și de grup organizat economico-politice.

Priviți în jur, oameni buni !

Către ce tip de societate ne îndreptăm ?

Comentarii

  1. Ne îndreptăm către o societate în care cei care ajung la putere nu mai servesc interesele poporului ci numai si numai a lor prin toate metodele meschine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Schimbare de paradigmă la CCR – De la anatema asupra pensiilor militare la protecție constituțională – De ce, acum?

Pensiile militare - Concluzii, Scenarii și Simulări în raportul Băncii Mondiale

Pensiile militare și lecția Constituției